Wat zijn de belangrijkste brandrisico’s op een bouwplaats?

 

Get In Touch

Address
112 Hellesdon Park Ind. Estate.
Drayton High Road, Norwich
NR6 5DR

Hours
Monday – Friday: 8:00AM – 5:00PM
Emergency Call Out: 24/7

Request A Callback

Name*

Phone*

Select Your Preferred Time

*

U hoeft ons niet te vertellen dat bouwplaatsen gevaarlijke plaatsen zijn. De kans op blessures is enorm. Locatiemanagers onder serieuze druk zetten om zaken goed te doen en de hoogste veiligheidsnormen te garanderen. Onderdeel daarvan is het begrijpen van en voorbereiden op het risico op brand.

In dit bericht bespreken we de vijf belangrijkste brandrisico's op bouwplaatsen. En hoe u ze kunt vermijden.

Inzicht in de belangrijkste brandrisico's op een bouwplaats

Brandstichting

Sinds 2015 worden er elk jaar meer dan 100 opzettelijke branden gestoken op bouwplaatsen in Groot-Brittannië. Tussen 2021 en 2022 bedroeg het totaal 139. Dat is meer dan welke andere oorzaak dan ook. Bouwplaatsen lijken een magneet te zijn voor brandstichters. En het kan heel moeilijk zijn om dit probleem aan te pakken.

Preventie: De beste manieren om uw bouwplaats te beschermen tegen brandstichting zijn het verbeteren van de beveiliging en het toezicht.

Fire Risks on a Construction Site

En om ervoor te zorgen dat u alle relevante brandblussers ter plaatse heeft. Een goed voorbeeld hiervan is het plaatsen van trolly-units op uw locatie op de relevante posities met de juiste blusser erop, klaar voor gebruik in geval van nood.

fire extinguisher trolly units

Koken

Het probleem met koken op een bouwplaats is dat er zoveel brandbare voorwerpen in de buurt zijn. Dat betekent dat een enkele vonk van een slecht geplaatste grill kan leiden tot schade op de hele locatie.

Preventie: Als koken op een bouwplaats moet worden toegestaan, moet dit altijd op een daarvoor bestemde plaats gebeuren en op de daarvoor bestemde, op veiligheid gecontroleerde apparatuur. Klasse A (vaste stoffen) en Klasse F (natchemische) brandblussers moeten altijd aanwezig zijn.

Stroombronnen

Waar elektriciteit aanwezig is, bestaat altijd brandgevaar. Of u nu generatoren van stroom voorziet, elektriciteit aanbrengt of een ketel aan het koken bent, er bestaat een kans dat een reeks storingen brand veroorzaken.

Preventie: Het is een wettelijke vereiste dat alle elektrische apparatuur die op bouwplaatsen wordt gebruikt regelmatig PAT-getest wordt . Daarom mag het locatiepersoneel geen eigen kookgerei meenemen naar het werk. Je moet ook poeder of

CO2- brandblussers binnen handbereik van elektrische apparatuur.

Brandbare materialen

Op bouwplaatsen zijn overal brandbare materialen aanwezig. Isolatie, brandstof en chemische oplosmiddelen zijn allemaal zeer brandbaar. Hout en dakbedekking kunnen de vlammen voeden. En elektrische apparatuur kan ze ontsteken. Er moeten dus voorzorgsmaatregelen worden genomen.

Preventie: Uw locatie zo overzichtelijk en georganiseerd mogelijk houden is de beste manier om het risico op brandbare materialen te beheersen. U moet er ook voor zorgen dat uw brandstoffen en elektrische apparatuur zo ver mogelijk verwijderd zijn van de door u aangewezen afvalplaats.

Gebrekkige brandbeveiliging

Na brandstichting zijn ongevallen de tweede meest voorkomende oorzaak van brand op bouwplaatsen. Tussen 2021 en 2022 vonden er 93 incidenten plaats . Ongevallen worden doorgaans veroorzaakt door gebrekkige brandveiligheidsnormen.

Preventie: De beste manier om gebrekkige brandbeveiliging aan te pakken, is ervoor te zorgen dat alle teamleden voldoende vuur hebben veiligheidsopleiding . Het benoemen van een brandweercommandant . Regelmatig een uitgebreide brandrisicobeoordeling uitvoeren . En om geschikte brandblussers te voorzien .

1st Class Fire Protection is een toonaangevend brandbeveiligingsbedrijf. Klanten bedienen in heel Norfolk, Suffolk, Cambridgeshire en de omliggende gebieden. Ons zeer ervaren team kan uw bouwbedrijf ondersteunen met brandveiligheidstrainingen, brandrisicobeoordelingen en diepgaande kennis van brandbeveiligingssystemen voor de bouw. Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe wij uw bedrijf kunnen ondersteunen.

August 15th, 2023|Categories: Fire Safety Advice

Voel je vrij om dit artikel te delen

gerelateerde berichten