Eenvoudige gids voor brandveiligheidstraining voor de werkplek

 

Get In Touch

Address
112 Hellesdon Park Ind. Estate.
Drayton High Road, Norwich
NR6 5DR

Hours
Monday – Friday: 8:00AM – 5:00PM
Emergency Call Out: 24/7

Request A Callback

Name*

Phone*

Select Your Preferred Time

*

Een gids voor brandveiligheidstraining voor de werkplek

Brandveiligheidstraining voor werknemers is een van de meest effectieve manieren om het brandrisico voor een bedrijf te minimaliseren. Het helpt om de best mogelijke uitkomst te garanderen mocht er ooit een brand plaatsvinden. Daarom is het in Groot-Brittannië een wettelijke verplichting voor alle bedrijven om ervoor te zorgen dat werknemers een adequate brandveiligheidstraining krijgen. Maar het kan voor bedrijfseigenaren moeilijk zijn om precies te weten wat ze moeten behandelen in de brandveiligheidstraining. En dan kan het zinvol zijn om een ​​professionele trainingspartner in te schakelen, zoals 1 e Klasse Brandbeveiliging .

In dit bericht vertellen we u alles wat u moet weten over brandveiligheidstrainingen voor uw bedrijf – en hoe we u kunnen helpen deze te geven.

Moet ik een brandveiligheidstraining voor mijn medewerkers verzorgen?

Ja. Volgens de Regulatory Reform (Fire Safety) Order 2005 zijn alle gebouwen die voor niet-huishoudelijke doeleinden worden gebruikt (op een paar kleine uitzonderingen na) wettelijk verplicht om brandveiligheidstrainingen voor hun werknemers te verzorgen.

fire safety training for the workplace

Waarom is een brandveiligheidstraining nodig?

Behalve dat het een kwestie is van naleving van de regelgeving, is bewezen dat brandveiligheidstraining een van de meest effectieve manieren is om:

 • Geef medewerkers het vertrouwen om met noodsituaties om te gaan.
 • Verminder de kans op het uitbreken van brand.
 • Minimaliseer de potentiële schade die een brand kan veroorzaken.
 • En levens redden.

Wat moet er in de brandveiligheidstraining worden opgenomen?

Bij 1st Class Fire Protection hebben we meer dan 25 jaar gewerkt aan het leveren van de beste en meest effectieve brandveiligheidstrainingen die beschikbaar zijn. Wij bieden brandveiligheidstrainingen op twee niveaus:

Fire marshal training

Opleiding tot brandweercommandant

Elk bedrijf moet ten minste één getrainde brandweercommandant (ook wel brandweerman genoemd) hebben. Hun rol is het nemen van verantwoordelijkheid voor de brandveiligheid op de werkplek.

In deze cursus behandelen we elk aspect van brandveiligheid op de werkvloer, waaronder:

 • Brandvoorschriften en wat deze betekenen in de context van uw bedrijf
 • De rol van de brandweercommandant
 • Veelvoorkomende brandgevaren en hoe u de gevaren kunt herkennen die uniek zijn voor uw werkplek
 • Brandbeveiligingsapparatuur en hoe deze te gebruiken en te onderhouden
 • Hoe u de leiding kunt nemen in geval van nood
 • Hoe een gebouw te evacueren in geval van brand
 • Brandrisicobeoordelingen en hoe u deze kunt maken, gebruiken en bijwerken
 • Hoe u het brandveiligheidslogboek gebruikt
 • Opleidingseisen voor het personeel
 • De rol van housekeeping bij brandveiligheid.

Opleiding brandblusser

Deze praktijkgerichte training is geschikt voor alle medewerkers.

Brandblussers vormen uw eerste verdedigingslinie tegen een kleine brand die uitmondt in iets catastrofaals. Het is dus niet alleen van cruciaal belang dat alle medewerkers weten waar alle brandblussers zich bevinden, maar ook waar elke brandblusser voor dient en hoe ze moeten worden bediend.

In deze sessie leren we uw team niet alleen alles wat ze moeten weten over brandblussers: de verschillende typen, waar ze te gebruiken, hoe ze op te slaan en wanneer ze te vervangen. Maar bied de mogelijkheid voor praktische toepassing. Bezoekers de mogelijkheid bieden een brandblusser te gebruiken om een ​​ingeperkte brand te blussen.

Hoe lang duurt elke brandveiligheidstraining?

Bij 1 e Klasse Brandbeveiliging hebben we gepland dat onze trainingen doorgaans niet meer dan een halve dag tot een dag duren, afhankelijk van het aantal medewerkers dat eraan deelneemt. Hierdoor kunnen we alle relevante informatie leveren, terwijl we ervoor zorgen dat de sessies licht en boeiend blijven.

Where do our fire safety training sessions take place

Waar vinden 1e klas brandveiligheidstrainingen op het gebied van brandbeveiliging plaats?

Al onze trainingen kunnen zowel op uw werkplek als in onze trainingsfaciliteit worden gegeven. Wij zoeken graag samen met u naar de beste oplossing voor uw wensen.

Hoe vaak moet ik brandveiligheidstrainingen geven aan mijn team?

In Groot-Brittannië bent u verplicht om uw medewerkers minimaal één keer per jaar een brandveiligheidstraining te geven. U moet er ook voor zorgen dat alle nieuwe medewerkers en bezoekers van uw locatie een basisopleiding brandveiligheid krijgen op de eerste dag dat zij uw gebouw betreden.

Kan ik mijn eigen brandveiligheidstraining verzorgen?

Ja en nee. Hoewel het van essentieel belang is dat u een basistraining op het gebied van brandveiligheid geeft aan iedereen die uw bedrijfspand gebruikt (meestal is dit de rol van de brandweercommandant), kan een officiële brandveiligheidstraining alleen worden gegeven door een gekwalificeerde

professioneel. De opleiding tot brandweerman wordt vrijwel altijd uitbesteed aan een geregistreerde aanbieder, zoals 1 st Class Fire Protection.

Hoe weet ik welke brandveiligheidstrainingsdienst ik moet gebruiken?

Wanneer u op zoek bent naar een aanbieder van brandveiligheidstrainingen, let dan op ervaring, accreditatie en klantbeoordelingen. Bij 1 st Class Fire protection hebben we niet alleen meer dan 25 jaar kennis en ervaring op het gebied van brandveiligheidstrainingen, maar werken we samen met alle relevante brancheorganisaties. Onze ingenieurs zijn BAFE- , CHAS- en FIA- goedgekeurd. En zoals u uit onderstaande getuigenis kunt zien, spreken onze klanten voor zich!

“We gebruikten 1st Class Fire Protection voor onze brandrisicobeoordeling, training voor brandwachten/blussers en het onderhoud van ons brandalarmsysteem/noodverlichting. Ik kan geen fout vinden in de service die we voor al deze aspecten hebben ontvangen, en ik vond de hele ervaring met hen gemakkelijk en professioneel. Bovendien waren alle medewerkers die ik tot nu toe heb mogen ontmoeten uiterst deskundig en behulpzaam. Wij kijken ernaar uit om nog jaren met hen samen te werken!”

Kim Baston, August 12th 2023

Brandveiligheidstraining voor medewerkers is een integraal onderdeel van alle Britse bedrijven. Het helpt u om uw werknemers en klanten veilig te houden, en uw bedrijf te beschermen. Daarom is het vinden van de juiste trainingspartner om mee samen te werken zo belangrijk.

1st Class Fire Protection is een toonaangevend brandbeveiligingsbedrijf. Klanten bedienen in heel Norfolk, Suffolk, Cambridgeshire en de omliggende gebieden. Ons zeer ervaren team kan uw bedrijf ondersteunen met brandveiligheidstrainingen. Neem vandaag nog contact op voor meer informatie.

September 12th, 2023|Categories: Fire Safety Advice

Please Feel Free To Share This Article

Related Posts